Er was een behoefte om ook eens “de winter” mee te maken in Portugal. Kijken hoe stil en rustig Ferragudo is. Wat is er open en wat niet? Helaas door Jasperina’s werk moesten we tussen kerst en nieuwjaar naar Ferragudo, waardoor er vanwege die periode toch meer dicht was dan de bedoeling is. Alles ging weer 3 januari open, maar dit nam niet weg dat we nog genoeg restaurantjes konden bezoeken.

De andere reden was om “te voelen” hoe de winter impact heeft op het comfort van wonen. Dit laatste heeft bij ons alle pijlen in de richting gezet die wij al voor ogen hadden. Goed isoleren, vloerverwarming met koeling, warmtepomp en zonnepanelen. Het moet een must worden voor het te bouwen huis. Bij Sander waren we echt verplicht de open haard te branden. Om stroom te besparen hebben we geen elektrische kachels bijgezet, maar dat resulteert echt in klam beddengoed. Slapen was geen probleem.

We hebben de dagen benut om nu eens flinke wandelingen te maken, maar zelfs een wandeling beëindigd in zee. En het water was niet eens zo koud. Zelfs beter te doen dan in de zomer.

Zelfs golf gespeeld
Heerlijk lopen

Als actie natuurlijk wel in Ferragudo oliebollen gebakken!! Wat een genot.

Ja en we weten het zeker ook in de winter kunnen we goed vertoeven daar!