DE MAN op reis naar Ferragudo

Oktober 2021

En dan is er weer een maand voorbij geschoten. Hoewel de planning was om weer ieder weekend te gaan klussen op de Geuzenstraat waren er ook nog sociale verplichtingen zoals 1 april vieren op 9 oktober. Voorafgaand aan deze soort van generale repetitie waren er ook nog oefenavonden. Maar goed 9 oktober was een geweldige dag, maar het nadeel was wel dat wij niet naar Zwitserland konden om daar een feestje mee te pakken.

een kleine impressie

Hierna konden we ons weer gaan concentreren op de toekomstplannen. Vanuit Portugal hebben we niets gehoord van Luis, maar eigenlijk volgens verwachting. Hier in Nederland hebben we nogal wat te doen zoals, een overkapping in de tuin met nieuwe schuur, een keuken bestellen, de slaapkamer afmaken, badkamer opknappen en een onverziene taak: een tijdelijke vaatwasser regelen.

Onze wens was een keuken te plaatsen van massief eiken, met een kookeiland met betonnen blad. Al jaren geleden was ons oog op Koak Design gevallen, een ikea keuken met handgemaakte fronten. Om ons te verzekeren van een juiste keuze hebben we nog een afspraak gemaakt bij Mandemakers Keukens, maar daar kwamen we niet aan een gelijke prijsstelling zonder dat we concessies moesten doen. Dus nu is de keuken besteld bij Koak Design en wordt naar verwachting rond 17 januari geplaatst. Dat betekend wel dat we voorbereidingen moeten gaan treffen. Gelukkig begint dit al deze aankomende week. Op 4 november komen er extra deuren om de woonkamer van de keuken te scheiden en om te zorgen dat het atelier van ma ook dicht kan.

Voorbeeld van de keuken

Voordat we de keuken kunnen gaan installeren is het handig om in de tuin alvast een overkapping en nieuwe schuur te hebben. Dan kunnen we namelijk daar wat spullen stallen als we met de keuken aan de slag gaan. Dus hebben we Edwin van EDM Huis & Tuin Techniek de opdracht gegeven de overkapping te plaatsen, wel met hulp van Jasperina en mij, dat scheelde weer een beetje in de kosten. De planning is dat deze in November geplaatst gaat worden.

Schetsje 🙂

Amber en Niels waren nog een weekje naar Portugal, dat gaf mij de tijd om een begin te maken met de “gasten” badkamer een upgrade te geven. Dus is er in het laatste weekend van oktober een nieuw badmeubel geplaatst en komt er nog een nieuwe douchewand en dan zal de badkamer er weer helemaal up to date uit zien.

Het nieuwe meubel

Als laatste actie hebben we de slaapkamer boven aangepakt door de wanden dicht te maken met gips. Met behulp van Tjarco die mij geleerd heeft om met sjablonen de moeilijke hoekjes te maken. Volgende week proberen het plafond erin te maken en als het lukt de deuren plaatsen. O ja en de douchewand…. Je ziet het genoeg klusjes. Tevens betekend dit als we de deuren plaatsen dat we kunnen gaan schilderen.

Aanzicht in de slaapkamer.

Dus al met al is er in oktober best nog wel het een en ander gebeurd. We hebben dus nog een vaatwasser moeten aanschaffen omdat de oude het begaf en een reparatie van €250 in het verschiet lag. We hebben dus een tijdelijke “refurbished” vaatwasser geplaatst. Wellicht kunnen we die weer in januari verkopen.

November zal een drukke maand worden omdat er dan een intocht Sinterklaas ons een weekend bezighoud. Met de Lions een wijnactie, dus genoeg te doen en dan is het zo weer december. Laten we maar kijken wat we allemaal kunnen doen!

1 reactie

  1. Jasperina de Man

    Het is puzzelen en soms past het niet, dan maken we het gewoon passend 👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 DE REIS

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑