DE MAN op reis naar Ferragudo

Chapter three: First week in the USA

De eerste dag werd ik al vroeg wakker samen met mijn roomie Hannah. Ons plan was om op campus rond te kijken en een plek vinden om ontbijt en koffie te halen. Campus is echt bizar groot en mooi. Het is zo anders dan in Nederland hoe een school in elkaar zit. Overal verschillende soorten gebouwen voor de lessen. Ook heb je een grote sportschool moet zwembad. Dat is tot nu toe mijn favoriete plekje hihi. Maar in de sportschool heb je ook een basketbalveld, volleybalveld en nog veel meer. De eerste dag hadden we ook veel gelopen en had ik bijna 25.000 stappen (en dat met maar 3 uurtjes slaap). In de middag hadden we onze eerste subway gehaald en in de avond konden we met onze schoolkaart eten op campus in de ‘DC’ (dat is het gebouw waar iedereen kan eten en je zet daarvoor een aantal ‘swipes’ naar keuze op.

Bij International house heb je een privé chef die doordeweeks het ontbijt, lunch en avondeten verzorgd. Daar heb je van te voren voor betaald en je hebt daarbij 32 swipes en 285 dollar wat je op campus kan uitgeven. Het eten is wel heel anders dan in Nederland. Elke ochtend heb je ‘pancakes’, ei, spek en soms iets van aardappel en worst. Er is ook wel yoghurt een fruit maar dat smaakt heel anders dan in Nederland. Maar het smaakt opzicht wel oké en met de lunch is het eten ook meestal warm net als het avondeten.

Verder ben ik met een mijn kamergenoot Hannah en de 2 jongens van Nederlands naar Santa Cruz geweest in het weekend. Dat was echt super leuk en mooi. We liepen over de pier daar en onder de pier zaten allemaal zeehonden. Natuurlijk had ik samen met Hannah een T-shirt gekocht met Santa Cruz erop als souveniertje. En ook zijn we op de ‘boarderwalk’ geweest (volgens mij heet het zo) waar allemaal attracties waren en eetkraampjes (wel super prijzig allemaal). We zijn daar overheen gelopen, maar nergens in geweest want het was al wat laat. Daarvoor hadden we daar op het strand gelegen en geprobeerd te zwemmen, maar het water was aardig koud (dat hield ons natuurlijk niet tegen om een dipje te nemen in water).

Ook ben ik al 2 avonden uit geweest hier met wat vrienden van het huis en dat was ook heel erg leuk en gezellig. Zijn hele leuke mensen van allemaal verschillende culturen en is heel grappig om dat allemaal mee te maken. De muziek keuze in de clubs is wel heel anders dan in Nederland. Het is vooral heel veel Amerikaanse rap. Maar we zijn ook een avond naar een gayclub geweest genaamd Splash. Dat was wel leukere muziek en een hele leuke sfeer.

Dit zijn de jongens uit NL

Na dat leuke weekend begon de eerst school week! Ik was zo zenuwachtig en nieuwsgierig hoe de lessen zouden zijn. Mijn eerst les was Sport & fitness marketing en dat was echt een hele leuk docent. Het enige waar ik niet over na had gedacht is dat het vooral over Amerikaanse sport gaat, waar is dus haast niets over weet. Iedereen in de klas had over basketbal clubs, baseballclubs en footballclub. Maar ik ga dat allemaal wel nog leren en komt helemaal goed. De andere vakken afgelopen week waren ook heel leuk en interessant, wel heb ik al 1 vak gedropt hihi. Die vond ik echt niet leuk en de docent was ook echt niet leuk. Dus nu heb ik Marketing new ventures ingeruild voor Global Entrepreneurship en dat vak vind ik nul veel leuker. Verder ga ik aankomend weekend voor het eerst naar San Francisco en naar mijn eerste baseball game! Ik kijk daar erg naar uit en zal volgende week daar een update over geven. Mis iedereen thuis wel, maar gelukkig kan ik met iedereen bellen of appen. Oh ja en ik heb al 2 andere hele leuk vriendinnen gemaakt uit Ierland een Frankrijk (wie had dat gedacht).

Groetjes 🙂 

Oh ja en had voor het eerst In n out geprobeerd, maar viel helaas erg tegen…

Mijn kamergenootje Hannah in onze SJSU(onze school hier) hoodies (jumper)

4 reacties

 1. Martijn De Man

  Zo zie je Amber hoe leuk de gay s zijn haha. Hebben toch goede smaak qua muziek en gezelligheid😉😉😉😉😅😅😅😅😅😅

  • Amber de Man

   Ja precies, maar ik wist al hoe de gays zijn hoor xx

 2. Jasperina

  Super leuk, denk dat je straks in het Engels of moet ik zeggen Amerikaans gaat schrijven 🙃

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 DE REIS

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑