Een jaar geleden ben ik samen met mijn vader op het geweldige idee gekomen om voor mijn studie naar het buitenland te gaan. De reis gaat zich voorzetten naar San Jose Californië. Hier ga ik een half jaar studeren op ‘The San Jose State University. Ik ga echt het college leven ontdekken en wonen op campus in het International House (zit nog een heel verhaal echter, maar dat komt later). Het plan is eigenlijk ook om na San Jose mijn stage te volgen in het buitenland, maar dat is nog in werking. Eerst mijn avontuur in San Jose en daarna zie ik wel waar mijn reis gaat eindigen. 

Het eerste waar ik tegen aanliep om deze reis te kunnen maken was de IELTS Test. Gelukkig had ik die in 1x gehaald met een 7. Ik moest de uitslag van de test en een hoop andere documenten inleveren voor de university. Uiteindelijk was ik aangenomen op de university van San Jose. Dat was de eerste stap, daarna kwam stap 2: Visum aanvragen.

Ik ging gelijk mijn visum aanvragen, alleen duurde dit langer dan verwacht. Het is blijkbaar tegenwoordig normaal om je paspoort op te sturen voor je visum. Dat was erg spannend om te doen, maar uiteindelijk goed gekomen. Ik kreeg 4 weken voor vertrek een bericht dat mijn visum is afgewezen. Bleek dat ik de rekening nog niet had betaald (oeps). Gelijk de rekening betaald en 2 weken later kon ik hem ophalen in Nieuwegein bij een PostNL punt. 

Toen volgde een ander probleem: slaapplek op campus. Blijkbaar was er een lange lange wachtlijst om een kamer te krijgen op campus (dit wist ik niet). Ik had mij 4 maanden voor vertrek aangemeld voor een kamer, maar kwam 3 weken voor vertrek er achter dat ik op een wachtlijst stond (nummer 446 van de 600). Dat zag er dus niet roos kleurig uit. Stress kwam gelijk en ik moest gaan zoeken naar iets anders. Gelukkig was er al optie nog het International House. Een huis op campus speciaal voor internationale studenten. Ik had mij gelijk daarvoor aangemeld en had geluk. Er waren nog maar 2 plekken toen ik mij aanmelden. 

Nu heb ik mijn koffertjes ingepakt en ben ik klaar voor vertrek. Ik merk dat ik het wel heel spannend vind en zenuwachtig ben. Ik ga natuurlijk ook iedereen thuis super erg missen en mijn ouders die ik al moet missen nu ze in Portugal wonen. Ik ga mijn best doen en er de beste tijd van maken!