DE MAN op reis naar Ferragudo

Promissory Contract

Ook wel voorlopig koopcontract genoemd. (ontvangen op 1 Juli)

In Portugal draait alles om “wie is de eigenaar van de grond”. Aan die grond kunnen allerlei verplichtingen zitten, zoals schulden en bestemmingen. Zonder een grondig vooronderzoek kun je iets kopen waarbij je uiteindelijk allerlei verrassingen tegenkomt.

Daarnaast is het ook nog zo, dat voordat het voorlopig contract is getekend heb je niks, geen rechten en geen plichten. Maar indien getekend dan is het normaal om minimaal een aanbetaling te doen van 10% van de verkoopprijs. Mocht je je bedenken, dan krijg je dat geld niet terug. Mocht de verkoper zich bedenken, dan krijg je het geld voor 200% terug. Dus best wel belangrijk om dit goed te regelen. Om dit goed te regelen heb je een advocaat nodig. In ons gevoel hebben we de zwager (António Pinto) van At de Bruin in de arm genomen, hij is Portugees en spreekt goed Engels. Hij heeft dan ook gezorgd dat het contract zowel in juist Portugees als Engels is opgesteld.

Wel hebben we het niet geaccepteerd omdat ze een betaling van 30% wilde en wij willen maar 10% aanbetalen en de rest op 13 september.

Een stukje van het contract.

1 reactie

  1. Jasperina de Man

    We kunnen wel al kampeer vakantie doen op onze grond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 DE REIS

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑