DE MAN op reis naar Ferragudo

Hier is 2023 na 12 januari 2022

Vandaag is het 30 maart 2023. Ik zit twee dagen voor 1 april, mijn baard is net gestyled en haar in model. Ik ben net bij de huisarts geweest. De laatste dagen voel ik mij niet 100%. Ik ben duizelig, ik ben onzeker, ik ben verdrietig. Mijn zwager Rob Nagtzaam is op 24 maart 2023, Martijn zijn verjaardag, overleden. Over dat process kan ik een boek of een blog vullen. Nu even niet.

Ik moest denken aan deze blog. DE REIS. De reis die je in je leven maakt. Geen reis is van A naar B, toch? Of is A de geboorte en B de dood. Is B de bevestiging dat het leven eindig is?

Op reis gaan heeft vele opties. De een neemt een koelbox mee met zelfgesmeerde boterhammen, vers fruit, drinken. En je stopt om de zoveel tijd, geniet van het uitzicht, neemt de omgeving in zich op en geniet van ieder klein moment. Geniet zelfs van die bruine boterham met kaas. De ander gaat op reis en stopt langs de autobahn bij een wegrestaurant, koopt een broodje, dat al een dag ongekoeld ligt te wachten op zijn koper. Die slikt het broodje snel door en springt in de auto en raast door, vergeet te kijken waar hij was en heeft geen moment genoten, ja misschien genoten dat hij een snelle pittstop in het toilet kon maken. Uiteindelijk komen we op de bestemming, maar iedereen tevreden over hoe de reis is verlopen.

Vorige week was een groep Porsche rijders met een tour/rit bezig. De tour had een begin en een einde. Iedere Porsche rijder kon op zijn eigen tempo de rit doen. Ook wij deden met onze Mazda zulke ritten. Het doel was zoveel mogelijk te zien, maar ook om te genieten van de rit, het rijden, de auto voelen. Aan het einde van de rit lekker eten met zijn allen. Iedereen beleeft zijn rit op zijn eigen manier. De gezamelijke passie was het Mazda rijden. De Porsche rijders moeten eenzelfde doel hebben gehad. Helaas kwam er een in een slip tijdens slecht weer en belande naast de weg. De reis werd bruut onderbroken. Een ander stel Porsche rijders schoot te hulp, stapte uit en haalde het andere echtpaar levend uit de kapotte auto. Ze stonden net “veilig” naast de vangrail en daar slipte een andere Porsche rijder op dezelfde plek. Ramde het echtpaar en hun redders en zij waren op slag dood. Voor hen eindigde de reis op een punt dat ze nooit hadden bedacht als punt “B”. Sommigen noemen dit het lot. Sommigen zeggen “Gods wil”, of anderen noemen het domme pech en geven het weer de schuld. Of we schieten in de “als”-mode. Als ze….

De dokter vertelde mij dat ik veel te verwerken heb. Niet alleen ik, maar de hele familie. Zeker Martijn, Amber, Niels en Jasperina. Wij hebben allemaal een beeld van een situatie die voor anderen ondenkbaar is. Onze reis eindigde niet zoals Rob, maar de reis kreeg een wending die je niemand toewenst. Wij moeten zorgen dat we als het moment daar is en we bereiken punt “B”, we kunnen zeggen dat we tijdens onze reis hebben genoten van het uitzicht, de boterham kaas en de lekkere appel.

1 reactie

  1. Jas

    Samen sterk, samen kunnen huilen, alles samen We zullen samen onze droom waarmaken.♥️🇵🇹

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 DE REIS

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑