Kan het bijna niet geloven, maar ben alweer meer dan een maand in San Jose! Ik heb het nog steeds zo erg naar mijn zin. Lig bijna nog steeds elke dag aan het zwembad, maar maak wel netjes mijn huiswerk daar. School word namelijk wel steeds meer werk en heb al mijn eerste midterms gehad. Aankomende week heb ik er nog meer, stress! Nee hoor gaat helemaal goed komen.

Vorig weekend ben ik wezen kajakken met de otters! Dat was echt super leuk en mooi. Je zag de otters in het wild en met de kajak ben je toch wel erg dichtbij. We moesten wel een gek pak aan zodat je niet koud kreeg of nat werd (was vroeg in de ochtend). Er waren ook heel veel zeehonden en pelikanen (die uit finding Nemo haha).

De dag erna zijn we naar Monterey geweest. Is een plaats aan de kust met hele mooie stranden. Was 1,5 uur rijden ongeveer, maar het zeker waard. We zijn op loverspoint geweest en daar de zonsondergang gegeven en daarna daar gegeten bij een heel lekker restaurant dat uitkeek op de zee. Ik had een pasta met gamba’s en knoflookbrood (was fantastisch). Doordat ik in het International house veel hetzelfde eet is het eten buiten huis altijd 10x zo lekker en speciaal.

We zijn ook voor het eerst naar een baseball game geweest in San Francisco de Giants. De wedstrijd was in de avond, maar waren er al begin middag heen gegaan om nog daar rond te lopen. Het was helaas geen mooi weer en waren in het winkelcentrum beland( heb ik denk van mijn vader geleerd). Maar voor het winkelcentrum waren we bij de Paleis voor schone kunsten geweest. Heel erg mooi en een leuk park eromheen waar je kon lopen. De baseball game zelf was nogal saai, maar wel weer een evenaring rijker. Had met Hannah samen een pet gekocht van de giants als aandenken.

De volgende ochtend ben ik op een hike gegaan met mijn nieuwe Amerikaanse vriendin die ik had gemaakt in mijn klas (Kayla). De hike was gewoon hier in de bergen van San Jose. We verzamelde om 9 uur en gingen met een grote groep de hike doen. Het was super mooi en niet heel erg zwaar. En omdat het nog ochtend was, was het ook nog niet zo warm. Na de hike zijn we met z’n alle nog ergens gaan lunchen en heb ik weer nieuwe mensen leren kennen (deze keer allemaal amerikanen).

In de avond ging ik spontaan mee met Kayla naar een dansles in east coast swing. Het was eerst een beetje gek om met vreemden te moeten dansen, maar uiteindelijk ging het wel heel goed. Kan nu een klein stukje dansen op east coast swing als ik terug ben in Nederland 🙂

Oh ja iets minder nieuws is dat mijn kamergenoot Hannah heel ziek is geworden afgelopen zaterdag (waarschijnlijk voedselvergiftiging). Dus dat is wat minder, maar ze is naar de dokter geweest en het gaat helemaal goed met der komen.

Hele dik en kus aan iedereen en vooral oma omdat ik haar verjaardag moest missen!